Pelvitec BV
Rivium Westlaan 52
2909 LD Capelle aan den IJssel

T: +31 (0)10 303 22 90
F: +31 (0)10 303 22 91

E-mail: info@pelvitec.com

Hoe kan ik nagaan of mijn probe of patiŽnten kabel kapot is?

 
U bent met een EMG meting bezig, maar u ziet veel te hoge, te lage waarden of de waardes springen van laag naar hoog. Omdat dit anders is dan u had verwacht twijfelt u of de probe die u gebruikt misschien kapot is of misschien is de patiŽntenkabel defect is. Zit er misschien een breuk in de kabel? Dit kan ontstaan na lang gebruik of als de kabel ergens tussen is gekomen of per ongeluk dubbel gevouwen.

Controleren of kabel nog goed is:

Om de kabels te controleren, houdt u de uiteinden van de kabel (het uiteinde zijn de metalen punten waar u de probe op aansluit) bijvoorbeeld tussen duim en wijsvinger tegen elkaar aan. Zo ontstaat er een gesloten cirkel en creŽert u als het ware een ultieme ontspanning. De waarde van de meting moet nu naar een hele lage waarde zakken en niet fluctueren.  Blijft de waarde hoog, dan kunt u ervan uit gaan dat de kabel niet goed werkt. Indien u ook nog de referentie kabel tegen de 2 andere aansluitpinnen aanhoudt, dan zal de EMG waarde in de meeste gevallen nog een beetje zakken.

Controleren of de probe nog goed is:

Kijk eerst of de probe goed is aangesloten op de kabel, soms gaat het aansluiten een beetje stroef. Als de aansluiting goed zit, controleer nog even of de probe goed in het lichaam van de patiŽnt zit. Probeer eventueel heel voorzichtig te draaien aan de probe om te kijken of er dan misschien beter contact is. Als dit allemaal niet werkt kunt u alleen nog na gaan of de probe zelf goed is. Dit doet u door middel van een paperclip. U verbuigt de paperclip zo, dat u d.m.v. de paperclip contact heeft met beide metalen platen op de probe. Zorg ervoor dat u de paperclip goed tegen de probe heeft aangedrukt tijdens het meten, zo creŽert u weer een gesloten cirkel. De waarde van de meting moet nu ook weer rond de 1 ĶV blijven.

 

Hoofdnavigatie