Pelvitec BV
Rivium Westlaan 52
2909 LD Capelle aan den IJssel

T: +31 (0)10 303 22 90
F: +31 (0)10 303 22 91

E-mail: info@pelvitec.com

Snelle en effectieve methode


PLFTģ (ProstaLund Feedback Treatmentģ) is een methode om met 'transurethrale microwave thermotherapie' (TUMT)in combinatie met het continu bewaken van de temperatuur in de prostaat, BPH te behandelen.
De methode is buitengewoon effectief met weinig risico op ernstige complicaties. Recente studies hebben zelfs aangetoond dat PLFT de resultaten van TURP (operatie via de plasbuis) dicht benaderd.


Microgolven - een gevestigde behandelingsvorm

Verschillende publicaties in de afgelopen jaren, hebben geleid tot een nieuwe discussie over de plaats van TUMT binnen de urologie.

Als gevolg van zeer matige resultaten met de 1e en 2e generatie 'low energy'- en 'high energy'-apparatuur, is er in het verleden bij veel urologen in Nederland een negatieve perceptie ontstaan betreffende effectiviteit en veiligheid van TUMT.
Echter, in tegenstelling tot andere minimaal invasieve methoden zoals TUNA en Laser, hebben de technische ontwikkelingen van TUMT elkaar in hoog tempo opgevolgd, resulterend in effectieve en veilige apparatuur zoals de CoreTherm van ProstaLund (Zweden) en de Targis van Urologix (VS). Dit kan men o.a. afmeten aan:

  • Het aantal recente publicaties van TUMT ten opzichte van andere minimaal invasieve technieken.
  • Het aantal patiŽnten dat wereldwijd op jaarbasis met TUMT wordt behandeld.
  • De aangetoonde effectiviteit van TUMT.

Momenteel is er een groeiend besef dat 'microwave thermotherapy' een volwaardige plaats binnen de urologie heeft verworven.

Bijvoorbeeld de '5e International Consultation on BPH' heeft het als volgt geformuleerd:
"In conclusion, TUMT has undoubtedly passed the period of adolescence without the descending slope that other, initially promising modalities, have shown".

In de recent gepubliceerde EAU richtlijnen voor behandeling van BPH werd dit nog eens bevestigd:
"Regarding non-surgical treatments, transurethral microwave thermotherapy is the most attractive option. These treatments should be reserved for patients who prefer to avoid surgery or who no longer respond favourably to medication."

 

Vergeleken met de gouden standaard

Analyse van een recente prospective gerandomiseerde multi-centre studie waarbij de behandelingsresultaten van PLFT en TURP werden vergeleken (36 maanden follow-up), heeft aangetoond dat er geen significante verschillen zijn gevonden wat betreft ervaringen van de patiŽnt (IPSS), Qmax, Detrusor druk en Residu. Verschillende single-centre studies ondersteunen deze resultaten.
Of de resultaten van PLFT ook op langere termijn (meer dan 5 jaar) vergelijkbaar zullen zijn, zal in de toekomst moeten blijken.

Hoofdnavigatie