Pelvitec BV
Rivium Westlaan 52
2909 LD Capelle aan den IJssel

T: +31 (0)10 303 22 90
F: +31 (0)10 303 22 91

E-mail: info@pelvitec.com

De behandeling


Tijdens de behandeling wordt een deel van het prostaatweefsel verwarmt totdat het coaguleert. Een microwave antenne wordt ingevoerd in een transurethrale katheter. Via de transurethrale katheter wordt tevens een sensor (lange naald) in de prostaat geprikt. Op het uiteinde van deze naald bevinden zich drie temperatuursensoren die tijdens de behandeling continu de temperatuur in de prostaat registreren. Hierdoor is het mogelijk om de behandeling patiŽntspecifiek te maken.


Meestal is de doelstelling om 30% van het prostaatweefsel te reduceren. De software berekent dit percentage (online) tijdens de behandeling. Een behandeling duurt tussen de 12 en 60 minuten, afhankelijk van o.a. de doorbloeding en de omvang van de prostaat.
Afhankelijk van het ziekenhuisprotocol en de algemene toestand van de patiŽnt, kan de patiŽnt na afloop of onmiddellijk naar huis of blijft hij nog ťťn nacht in het ziekenhuis. Het gecoaguleerde prostaatweefsel wordt in de weken die volgen op de behandeling via de urine uitgescheiden.

 

Individueel en veilig

Eťn van de voordelen van PLFT is dat de uroloog naar aanleiding van de reacties van de patiŽnt op de behandeling, de intensiteit van de microwave juist kan instellen.
Door zowel de prostaattemperatuur, de berekende doorbloeding en de berekende 'cell-kill' goed te volgen, heeft de uroloog controle over het resultaat van de behandeling en kan deze worden beŽindigd zodra de doelstelling is bereikt. 

 

Doorbloeding van de prostaat

Het principe van PLFT is dat er warmte wordt opgewekt door de microwave antenne. Wanneer de temperatuur in het weefsel toeneemt, resulteert dit in een natuurlijke fysiologische repons waarbij een afweerreactie ontstaat en de doorbloeding toeneemt om toevoegde de warmte af te voeren.
Hoe lang deze reactie duurt en hoeveel energie er nodig is om deze fysiologische reactie te doorbreken, is vooraf onmogelijk te voorspellen. De enige manier om de behandeling te controleren is door de doorbloeding van de prostaat te monitoren.Temperatuur beheersing

ProstaLund is als enige in staat om de temperatuur in de prostaat volgens een gepatenteerde methode continu te meten. Dit wordt bereikt door een dunne naald met temperatuursensoren via de katheter in de prostaat te brengen. Tijdens de behandeling kan de uroloog de temperatuur op het computerscherm volgen. De mate van doorbloeding wordt ook berekend en weergegeven op het computerscherm.


Cell Kill

De weefselsterfte kan berekend worden door gebruik te maken van de bekende relatie die er bestaat tussen de temperatuur van het weefsel en de tijd dat het weefsel is blootgesteld aan een bepaalde temperatuur.

Een schatting van de progressieve weefselsterfte wordt on-line zichtbaar gemaakt. De informatie wordt gebruikt om het einde van de behandeling te bepalen. Hoofdnavigatie