Pelvitec BV
Rivium Westlaan 52
2909 LD Capelle aan den IJssel

T: +31 (0)10 303 22 90
F: +31 (0)10 303 22 91

E-mail: info@pelvitec.com

Is het moeilijk om een Periform-probe in te brengen?

 
Na inspectie en vaginaal toucher weet je waarschijnlijk al voldoende of  de Periform probe bruikbaar is.
Indien v.t met 2 vingers kan worden uitgevoerd verwacht ik geen problemen. Een rustige ontspannen houding laten aannemen, zowel patiŽnt als therapeut, je gevoel verleggen naar de probe, voel of de patiŽnt blijft ontspannen - eventueel een beetje licht laten persen of rustig zuchten op het moment dat de probe wordt ingebracht kan geruststellend werken. En vooral zelf rustig blijven. Heb zelf als proefpersoon de ervaring opgedaan dat het nogal uitmaakt hoe de attitude is van de persoon die de probe inbrengt.
Als de therapeut te gehaast of onrustig is ben je als patiŽnt minder goed ontspannen. De patiŽnt kan ook zelf de probe inbrengen.
 
Bedenk ook dat gezond weefsel rekbaar is. Mocht je te maken hebben met een virgo dame, of uitgesproken hypertonie of focale vulvitis etc. dan is het anders. Dat spreekt overigens voor zich lijkt mij.
 
Zelf overweeg ik van te voren welke probe ik het meest geschikt acht. Ik heb geen ervaringen met echte pijnlijke situaties. Misschien ietsje gevoelig bij het inbrengen maar als de probe eenmaal zit is dit weg! Overigens de voordelen van deze probe zijn: super licht, goede fixatie in lig, zit en stand en goede metingen! In contractie en relaxatie fase!
 
J. Groot
 

Hoofdnavigatie